Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



Μια διαφορετική διάσταση στα άχρηστα πράγματα δίνει ο μηχανικός περιβαλλοντολόγος Τριαντάφυλλος Βαΐτσης ο οποίος μετατρέπει τα σκουπίδια σε έργα.
Πρόκειται για trash art (τέχνη από σκουπίδια) χάρη στην οποία ο κ. Βαΐτσης δημιουργεί διακοσμητικά ευφάνταστα αντικείμενα όπως ρομποτάκια, σκαντζόχοιρους, μηχανή τρένου από υλικά για πέταμα όπως παλιά CD, βύσμα εκτυπωτή ή καπάκι από στυλό και ό,τι άλλο τον εμπνεύσει.
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Βαΐτση η τέχνη αυτή έχει την ιδιαιτερότητα να συνδυάζει την καλλιτεχνική ανησυχία με την περιβαλλοντική. Τονίζει επίσης πως δεν επεμβαίνει καθόλου στη χημεία των υλικών προς χρήση.
Η έμπνευση του για τις μορφές που δίνει στα άχρηστα αντικείμενα προκύπτει συνήθως από το σχήμα που παίρνουν έπειτα από τη συγκόλληση δύο κομματιών ενώ άλλες φορές ξεκινάει την εργασία έχοντας προκαθορίσει τι θα δημιουργήσει.
Το ενδιαφέρον του για την ενασχόληση με την trash art πυροδότησε ένα εργαστήριο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης που είχε παρακολουθήσει πριν από δύο χρόνια.
Αυτό το διάστημα ετοιμάζει έργα φτιαγμένα από κουτάκια αλουμινίου τα οποία πρόκειται να εκθέσει στο τέλος του χρόνου.
Από τις 5 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί έκθεση με έργα του στο στέκι πολιτιστικού συλλόγου «Οι Βάτραχοι» που βρίσκεται στην οδό Πινδάρου, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Από TVXS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου