Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ



Η γενική απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα το κύριο εργατικό συνδικάτο της Ιταλίας για να διαμαρτυρηθεί κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης θα κρατήσει... πολλούς εργαζόμενους μακριά από τις εργασίες τους ενώ αναμένεται ότι θα προκαλέσει αναστάστωση στις υπηρεσίες των μέσων συγκοινωνίας.

Η απεργία, την οποία οργάνωσε το αριστερό συνδικάτο CGIL, πραγματοποιείται ενώ η ιταλική Γερουσία ετοιμάζεται να συζητήσει τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας.

Η CGIL και άλλοι επικριτές της κυβέρνησης, ανάμεσα στους οποίους το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα πλήξουν σκληρότερα τις πιο φτωχές ιταλικές οικογένειες και δεν εισάγουν μεταρρυθμίσεις που θα προωθούσαν την οικονομική ανάπτυξη.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση αναθεώρησε μερικά από τα μέτρα λιτότητας. Κατάργησε ένα "φόρο αλληλεγγύης" στα υψηλότερα εισοδήματα και μείωσε τις περικοπές στη χρηματοδότηση των περιφερειών κατά περίπου 1,8 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι δήλωσε ότι τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν λόγω της κατάργησης του φόρου αλληλεγγύης θα αντισταθμιστούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου