Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μεγαλύτερη λιτότητα 102 δις, ανακοίνωσε ο Ραχόι

thumb
Σχέδιο «δημοσιονομικής προσαρμογής» ύψους 102 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 υπέβαλλε η Ισπανική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα δεν αποκλείει να ζητήσει βοήθεια 100άδων δις ευρώ το προσεχές διάστημα.

Το σχέδιο προβλέπει μέτρα 13,118 δισ. για φέτος, 38,956 δισ. για το 2013 και 50,075 δισ. για το 2014.

Στα μέτρα προσαρμογής περιλαμβάνονται αυξήσεις έμμεσων και άμεσων φορών, περικοπή του Δώρου των Χριστουγέννων των δημόσιων υπάλληλων, πάγωμα των προσλήψεων και νέες περικοπές 5 δισ στην υγειά και την εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, η Ισπανία υπέβαλε αίτημα για έκτακτη συνεδρίας του Eurogroup στις 3 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και θα συζητηθεί και το θέμα της Ελλάδας.
Εκτιμάται πάντως πως αν η Ισπανία ζητήσει βοήθεια τότε το ποσό ενδέχεται να ανέλθει και στα 300 δις ευρώ, πέραν των 100 για τις τράπεζες.
Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πως σε τέτοια περίπτωση θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο ή ακόμα και η Γαλλία.  Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο είναι δύσκολο να το αντέξει η Ευρωζώνη, πολύ περισσότερο, η Γερμανία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήση βίας και ελαστικές σφαίρες σε πρόσφατη διαδήλωση στη Μαδρίτη

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου