Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μαρτυρίες στρατιωτικών για αγριότητες στην Παλαιστίνη

Μαρτυρίες στρατιωτικών για αγριότητες στην Παλαιστίνη



Στην Παλαιστίνη έχει χαθεί από καιρού η αίσθηση της ανθρωπιάς από τη μεριά του Ισραηλινού στρατού… Καθημερινά σχεδόν είναι τα φαινόμενα άγριας καταστολής και κακοποίησης ακόμα και μικρών παιδιών στην ολοένα μειούμενη πατρίδα των Παλαιστινίων.
Πρόσφατη είναι η καταγραφή και μαρτυρία 47 πρώην στελεχών του Ισραηλινού στρατού οι οποίοι κατά την κατοχή των Παλαιστινιακών περιοχών προέβησαν σύμφωνα με τα λεγόμενά τους σε κατάχρηση βίας, εκφοβισμού και ξυλοδαρμού ακόμα και σε βάρος μικρών παιδιών!
Αρκούσε σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν οι ίδιοι, να βρίσκεσαι στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή: » Μια μέρα ο οδηγός του τεθωρακισμένου σταμάτησε το όχημα, κατέβηκε και άρχισε να γρονθοκοπεί ένα παιδί μέχρι αναισθησίας. Το παιδάκι δεν είχε κάνει τίποτα. Καθόταν στο πεζοδρόμιο.»
Αυτή είναι μια από τις εκατοντάδες μαρτυρίες των ίδιων των στρατιωτικών που βρίσκονται στο ντοσιέ με τις βιαιοπραγίες και τις αγριότητες  εις βάρος των Παλαιστίνιων πολιτών.
Μαρτυρίες που σου παγώνουν το αίμα, που δε μπορούν να είναι ανεκτές ειδικά σε όσους από εμάς ζούμε σε «προνομιούχες» κοινωνίες, προστατευόμενοι από τείχη ελευθερίας και των -έστω μέχρι πρότινος- δικαιωμάτων που έχουμε κερδίσει με τόσο κόπο.
«Συμπεριφερόμασταν πραγματικά με απάνθρωπο τρόπο. Μόνο αργότερα κατάλαβα πως είχαμε χάσει την αίσθηση του οίκτου και της ανθρωπιάς» . Αν δε μπορεί κάποιος να έχει την αίσθηση οίκτου σε μικρά παιδιά δε έχει νόημα η ζωή η ίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου