Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Απολύθηκε Γερμανίδα παρουσιάστρια που αστειεύτηκε με ναζιστικό σύνθημα


Παρουσιάστρια ραδιοφωνικού σταθμού της Βαυαρίας απολύθηκε επειδή αστειεύτηκε στην εκπομπή της με τη φράση «η δουλειά ελευθερώνει», η οποία είναι ναζιστικό σύνθημα που βρίσκεται στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Η 39χρονη παρουσιάστρια είχε αναφερθεί στον καλό καιρό που επικρατούσε στην περιοχή το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου και τους ανθρώπους που παρ' όλ' αυτά ήταν υποχρεωμένοι να εργαστούν την συγκεκριμένη ημέρα. Για να τους «ενθαρρύνει» είπε τη φράση «Arbeit machtfrei» (η δουλειά ελευθερώνει).

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, μια 19χρονη που είχε αναλάβει να απαντά στα τηλεφωνήματα των ακροατών και είπε σε όσους διαμαρτυρήθηκαν «να δουν τα πράγματα με χιούμορ» απολύθηκε επίσης.

Ο εκπρόσωπος του σταθμού Radio Gong, Γκέοργκ Ντίνγκλερ, δήλωσε ότι οι δύο γυναίκες ζήτησαν συγγνώμη, αλλά η απόλυσή τους είναι αμετάκλητη. «Ο σταθμός μας μάχεται την ακροδεξιά εδώ και καιρό και θα συνεχίσει» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εισαγγελία του Μονάχου έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα μετά από μήνυση που κατέθεσε ένα ζευγάρι.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου