Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Υποψήφιος πρόεδρος ο "βασιλιάς των τατουάζ"

 
Διεκδικεί την προεδρία της Τσεχίας έχοντας καλυμμένο το 90% του σώματός του με τατουάζ. Γνωρίστε τον απίθανο κύριο Vladimir Franz
Είναι η έκπληξη των φετινών προεδρικών εκλογών στην Τσεχία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 11% των ψήφων.
Ο λόγος για τον 53χρονο Vladimir Franz ο οποίος έχει καλυμμένο το 90% του σώματός του με τατουάζ και ήδη έχει ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια με σκοπό να πάρει τη σκυτάλη από τον νυν πρόεδρο Vaclav Klaus.
Παρά το παρουσιαστικό του είναι δάσκαλος υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο της Τσεχίας, εικαστικός και συνθέτης όπερας ενώ διαθέτει και πτυχίο νομικής.
Ο Franz είναι ειλικρινής, πράγμα κακό για να γίνει κανείς πολιτικός. Δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία και ομολογεί ότι έχει ελάχιστη γνώση της οικονομίας.
Όπως αναφέρει ο Βρετανικός Guardian έχει ξοδέψει μόλις 16 χιλιάδες λίρες για την προεκλογική του καμπάνια. Όλα τα χρήματα ήταν από δωρεές φίλων και γνωστών.
Ο Franz κατάφερε να συγκεντρώσει 88.000 υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα, 33.000 περισσότερες από αυτές που απαιτούνται από τον νόμο.
Ο 53χρονος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα, αγωνίζεται κατά της διαφθοράς και στον προεκλογικό του λόγο δίνει σημασία στην εκπαίδευση και το ήθος του έθνους.
"Τα τατουάζ δεν κάνουν τη διαφορά", δήλωσε ο Jakub Fisera,  φοιτητής στην Πράγα, προσθέτοντας ότι η έλλειψη εμπειρίας του Franz στην πολιτική είναι το πρόβλημα.
Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Τσεχίας θα εκλεγεί με λαϊκή ψήφο. Συνολικά εννέα υποψήφιοι διεκδικούν τη ψήφο των Τσέχων.

Απο το news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου