Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο Βέλγιο

Εργαζόμενοι της ArcelorMittal συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο νότιο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, με αφορμή την απόφαση της χαλυβουργικής εταιρείας να κλείσει μέρος των εγκαταστάσεών της στη Λιέγη.
Συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στη Λιέγη  
Συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στη Λιέγη Οπως μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαλονίας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού , ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν στους αστυνομικούς πέτρες από το πλακόστρωτο. Πολλές βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν και αρκετοίδ διαδηλωτές τραυματίστηκαν έως ότου η αστυνομία καταφέρει να απομακρύνει τους περίπου 2.000 συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal είχαν ψηφίσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις εργασίες τους αύριο, αποφασίζοντας παράλληλα μια σειρά δράσεων για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο ενός τμήματος της χαλυβουργικής εγκατάστασης ενώ τα συνδικάτα έχουν προαναγγείλει δράσεις μπροστά από την ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Λουξεμβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
 
Η ArcelorMittal ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά έξι εγκαταστάσεις της στη Λιέγη, μέτρο που θα πλήξει 1.300 εργαζομένους.
 
(Πηγή:ΑΠΕ)
και από Enet.gr ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου