Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ ΚΑΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΊ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΈΣ

Από το ΠΡΕΖΑ TV:

- "Οι ελεγκτές ζητούσαν από την αλλοδαπή κοπέλα να δώσει επιτόπου τα χρήματα"
- "Μπήκα στη μέση και τους ρώτησα γιατί δεν είχαν μπλοκ αποδείξεων των προστίμων"
- "Με έδειραν στη μέση του δρόμου αφού βγήκα από το τρόλεϊ"
- Δείτε την καταγγελία
Ο κ. Βασίλης Καλαμβόκας που είναι 34 χρονών και άνεργος μιλώντας στο Newsit δήλωσε πως πριν περίπου ένα μήνα η εφημερίδα των Συντακτών δημοσιοποίησε την καταγγελία του για το ξυλοδαρμό του από ελεγκτές του τρόλει και στη συνέχεια κλήθηκε για κάθεση από την Δίωξη Αντιμετώπιησης Ρατσιστικού Εγκλήματος γιατί θεωρήθηκε ότι η επίθεση είχε ραστιστικά κίνητρα.


Έκτοτε όμως ούτε από την ΓΑΔΑ αλλά ούτε και από τον ΟΣΥ έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την υπόθεσή του αν κι έχει περάσει ένας μήνας. (Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο Newsit κύκλοι του ΟΣΥ έχει διαταχθεί εσωτερική έρευνα σχετικά με το περιστατικό).

Ο κ. Καλαβμόκας ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsit: "Βρισκόμουν στο τρόλεϊ όταν μπήκαν 2 ελεγκτές, οι οποίοι είχαν κάρτες που δήλωναν την ιδιότητά τους και ξεκίνησαν να κάνουν έλεγχο στους επιβάτες της Γραμμής 21. Φτάνοντας σ' εμένα τους είπα ότι δεν έχω ειστήριο γιατί είμαι άνεργος και μου απάντησαν "αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει" και να περιμένω στην άκρη μέσα στο τρόλει.Διαπίστωσα όμως πως δεν επέδειξαν την ίδια συμπεριφορά και σε 2 μετανάστες επιβάτες και ειδικά σε μία κοπέλα από την οποία ζητούσαν επιτακτικά να τους δώσει το πρόστιμο.Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τα δικαιώματά μου τους είπα ότι τόσο σ' εμένα όσο και στους υπόλοιπους πρέπει να μας επιδώσουν τις κλήσεις και να μας τα μπλοκ από τα οποία κόβουν τα πρόστιμα.

Με αναιδή τρόπο μου είπαν να κοιτάω τη δουλειά μου και άρχισαν να φωνάζουν στην τρομοκρατημένη κοπέλα να τους δώσει τα λεφτά... Όταν μάλιστα κι άλλοι επιβάτες άρχισαν να αντιδρούν, εκείνοι άρχισαν να τους λένε πως δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν γιατί θα κόψουν και σε εκείνους πρόστιμο.

Ο οδηγός μιλώντας στο κινητό - υποθέτω ότι ενημέρωνε το κέντρο ή κάποιον σταθμάρχη - έλεγε πως απειλείται η ζωή τόσο του ίδιου όσο και των ελεγκτών...

Εγώ πάτησα το κουμπί κινδύνου της πίσω πόρτας του τρόλεϊ και βγήκα έξω. Στη συνέχεια η υπόθεση εξελίχθηκε όπως αναφέρω στην καταγγελία μου".

Σε ερώτηση του δημοσιγράφου του newsit αν πήγε επιτόπου η αστυνομία ο κ. Καλαμβόκας το αρνήθηκε λέγοντας ότι "αφού κατάφερα να ξεφύγω από τoυς ελεγκτές απoμακρύνθηκα ενώ και οι ελεγκτλες μαζί με τον οδηγό επιβιβάστηκαn και συνέχισαν δρομολόγιο".

Τέλος ο κ. Καλαμβόκας αναφέρει "επειδή δεν είναι πρώτη φορά που ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας επιδεικνύουν αγενή συμπεριφορά αποφάσια να κινηθώ εναντίον τους ζητώντας αρχικά να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι με χτύπησαν κι επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά σε άλλους επιβάτες".

Η συγκεκριμένη καταγγελία είχε γίνει στις 17 Ιουλίου και τώρα, λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη, γεννάει πολλά ερωτηματικά για τη συμπεριφορά των ελεγκτών.

Η καταγγελία του κ. Καλαμβόκα
Η καταγγελία του κ. Καλαμβόκα

Όλο το χρονικό της υπόθεσης σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καλαμβόκα
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, ο κ. Καλαμβόκαςε επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, επί της Π. Ράλλη δύο ελεγκτές μπήκαν στο τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει πρόστιμο χωρίς όμως να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Οταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ζητώντας της 36 ευρώ, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη ρωτώντας γιατί δεν δίνεται απόδειξη παράβασης για να πάρει την εξής απάντηση από τους δύο ελεγκτές: «Κάνε την δουλειά σου εσύ».

Ο οδηγός κατέβηκε από το τρόλεϊ κλείνοντας μέσα όλους τους επιβάτες

Σύμφωνα πάντα με όσα καταγέλλει ο ίδιος, ζήτησε από τους ελεγκτές να τον αφήσουν να αποβιβαστεί, τόσο αυτόν όσο και την αλλοδαπή, ενώ παράλληλα αρκετοί από τους επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των ελεγκτών. Ως αποτέλεσμα ο οδηγός κατέβηκε από το τρόλεϊ κλείνοντας τις πόρτες και κρατώντας μέσα κλειδωμένους όλους τους επιβάτες. Μάλιστα τηλεφώνησε κάπου και και ζήτησε να μεταβεί αστυνομία στο σημείο γιατί "κινδυνεύει η ζωή τους".

Ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το κουμπί κινδύνου κι έτσι άνοιξε η πίσω πόρτα κια κατέβηκε ο ίδιος. Αυτό όμως φαίνεται πως εξόργισε τον οδηγό με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια κατέβηκαν και οι δύο ελεγκτές και άρχισαν να τον κλωτσούν μετά μανίας στο κεφάλι. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι φώναζαν πως είναι δήθεν πορτοφολάς και κλέφτης για να δικαιολογήσουν προφανώς τις πράξεις τους στον κόσμο που κοίταζε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=234265&catid=3
ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου