Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ...
Την ελληνική συνδρομή με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρίση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες και επισήμως η Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στην Αθήνα οι εξελίξεις εκλαμβάνονται ως ευκαιρία αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας. Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός για τις απρόβλεπτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στην περιοχή.
Η επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία εξετάστηκε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών.
Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως «απολύτως απαράδεκτη» και «προκλητική» κάθε ενέργεια παρεμπόδισης του έργου των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι διερευνούν τις πραγματικές συνθήκες της επίθεσης με χημικά όπλα στη Συρία.

Το ΥΠΕΞ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση, ύστερα από ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη επίσκεψη στο Κάιρο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ναμπίλ Φάχμι με τον οποίο ο αντιπρόεδρος είχε πρόσφατα επικοινωνία.
Εν τω μεταξύ, ερώτηση για τα τεκταινόμενα στη Συρία, κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.
Όπως αναφέρει, "Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις»
Τη Δευτέρα το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χαρακτήρισε ηθική αισχρότητα» την επίθεση με χημικά στη Συρία.
Όπως είπε, δεν υπάρχει αμφιβολία για χρήση χημικών στη Δαμασκό και τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα μελετά τον τρόπο απάντησης. Σημείωσε ακόμα, πως η άρνηση των συριακών αρχών για τη χρήση των χημικών δεν έχει καμία αξιοπιστία.
 
Πηγή: ΣΚΑΪ
 ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου