Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τι ξεχνάνε οι επιβάτες μέσα στα αεροπλάνα

Ενας ζωντανός παπαγάλος και ένας βάτραχος, ένα γυάλινο μάτι, μια σακούλα με άμμο και εμπνευσμένες προτάσεις γάμου. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα περίεργα... αντικείμενα που ξεχνούν οι επιβάτες στα αεροπλάνα και εντοπίζονται από το πλήρωμα μετά την αποβίβαση.
ΝΑ ξεχάσεις τον παπαγάλο, κατανοητό. Το κινητό, επίσης. Το τεχνητό πόδι πώς μπορείς να το αφήσεις στο αεροπλάνο; ΝΑ ξεχάσεις τον παπαγάλο, κατανοητό. Το κινητό, επίσης. Το τεχνητό πόδι πώς μπορείς να το αφήσεις στο αεροπλάνο;

Τη σχετική έρευνα πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Scyscanner. «Ενας συνάδελφος είπε ότι ξέχασε το διαβατήριό του... κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι άλλο μπορεί να αφήνουν πίσω οι επιβάτες», λέει η εκπρόσωπος του Scyscanner Βικτόρια Μπέιλι, εξηγώντας ότι έδωσαν ερωτηματολόγια σε 700 μέλη πληρωμάτων 83 αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο.
Το επιφώνημα όλων μας ήταν «μα είναι δυνατόν;» λέει η Βικτόρια δείχνοντας στη λίστα... μασέλες ηλικιωμένων, ορθοδοντικά μασελάκια και εξωστοματικά, ένα τεχνητό μέλος (πόδι) και ένα μπάσο.
Κάποιες άλλες απαντήσεις μάλλον προκύπτουν ευκολότερα... Το ξεχασμένο νυφικό φόρεμα ίσως ανήκε σε μια κοπέλα που τελικά δεν ήθελε να γίνει νύφη. Οσο για τις προτάσεις γάμου σε ωραία επιστολόχαρτα, μάλλον απευθύνονται σε μέλη του πληρώματος.
Συσκευασμένα τρόφιμα είναι ανάμεσα στα συνηθισμένα... απολεσθέντα, καθώς τουλάχιστον 23% των μελών του πληρώματος έχει βρει μπισκότα, σοκολάτες, τσιπς... Το «βραβείο» όμως κερδίζουν οι τρεις που την τελευταία χρονιά βρήκαν ένα πακέτο παστά ψάρια (που σε κάνει να αναρωτιέσαι για τον έλεγχο του αεροδρομίου), αβγά και μια σακούλα ψητά κρεμμύδια.
Την τιμητική τους έχουν τα εσώρουχα. Σχεδόν και τα 700 μέλη έχουν να θυμηθούν πως σε κάποιο ταξίδι ένα εσώρουχο, συνήθως γυναικείο, εντοπίστηκε μετά το τέλος της πτήσης. Εχουν επίσης βρεθεί μονά παπούτσια, χειροπέδες, περούκες και ποστίς. Τουλάχιστον το 24% των ερωτηθέντων είπε ότι την προηγούμενη χρονιά είχε βρει διαβατήριο, το 23% κινητό τηλέφωνο και ένα 21% βρήκε βιβλία και περιοδικά.
«Αστραφτερή» η περιγραφή μιας αεροσυνοδού που κόντεψε να τρελαθεί όταν εντόπισε μια σακούλα γεμάτη διαμάντια. Τα οποία όμως αναγκάστηκε να παραδώσει στις Αρχές, τονίζοντας ότι δεν κράτησε ούτε ένα μικρό.

(Πηγές: http://www.foxnews.com, http://www.skyscanner.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου