Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στο ΚομπάνιΚάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν απευθύνει κουρδικές οργανώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Στην Αθήνα διοργανώνεται το Σάββατο στις 5 το απόγευμα συλλαλητήριο συμπαράστασης, στα Προπύλαια.
Στην Τουρκία ωστόσο, όπου πριν λίγες εβδομάδες έλαβαν χώρα ογκώδεις διαδηλώσεις στις οποίες Κούρδοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός βγήκε στο δρόμο, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από τους πολίτες να απόσχουν από τις πορείες.
«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες μας: να μη συμμετάσχετε σε αυτές τις πράξεις βίας» είπε ο Νταβούτογλου μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Έχω δώσει σε όλους τους κυβερνήτες τις κατάλληλες συστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την διατάραξη της δημόσιας τάξης» δήλωσε.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου