Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση του κογκρέσου αποδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουμε – Η CIA δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος



Μια απόρρητη έκθεση του κογκρέσου αναφέρει αυτό που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε, ότι... δηλαδή οι ΗΠΑ σε συνεργασία με πλούσιους Άραβες δημιούργησαν και χρηματοδότησαν το Ισλαμικό Κράτος.

Η πρόσφατη έκθεση την επιτροπής πληροφοριών αναφέρει ότι τζιχαντιστές εκπαιδεύτηκαν στην Ιορδανία από πράκτορες της CIA και χρηματοδοτήθηκαν από πάμπλουτους Σαουδάραβες.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση αναφέρεται ότι η CIA ήξερε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την πρόθεση των τζιχαντιστών να καταλάβουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη.

Παράλληλα στην έκθεση, της οποίας ένα αντίγραφο έχει φτάσει στο οβάλ γραφείο, τονίζεται ότι ο επεκτατισμός της ISIS έφτασε στο ζενίθ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η CIA έχασε σταδιακά τον έλεγχο του δημιουργήματός της.

Γερουσιαστής των ΗΠΑ ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και μια σειρά από ισχυρά λόμπι στην Ουάσιγκτον ασκούν πλήρως την επιρροή τους για να εμποδίσουν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δημοσιεύσει την αμφιλεγόμενη έκθεση.

Από tromaktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου