Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε»: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα


Επέτειος


Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων 16-17-18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. 
Συγκέντρωση και πορεία, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.
Στο Κερατσίνι
Ειδικά στο Κερατσίνι, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα το βράδυ (21:00) θα προβληθεί η ταινία «Το μίσος» ( CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα), αύριο Σάββατο στις 20:00 θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι - Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).
Η οικογένεια & φίλοι Παύλου «Killah P» Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης».
Αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο 
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών - Πρωτοβουλιών - Συλλογικοτήτων Αθήνας -Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη,  18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος η επανεκκίνηση του αντιφασιστικού κινήματος. 
Στον Άγιο Παντελεήμονα
Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν οργανώσεις την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 17.00 στον Άγιο Παντελεήμονα. 
Την ημέρα αυτή επέλεξε η νεοναζιστική ομάδα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ) να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν:
«Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της».
Και οι antifa απαντούν: «Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα». 
Καλούν: ANTINAZI ZONE, Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Ενότητα - ΑΡ.ΕΝ, Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Μυρμήγκι – Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας.
Απο tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου