Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Αγγλίδες αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά με μίνι και ψηλοτάκουνα


9 στις 10 Αγγλίδες έχουν δεχτεί πίεση από τους εργοδότες τους να πηγαίνουν στη δουλειά «περισσότερο σέξι», φορώντας ψηλοτάκουνα και κοντές φούστες, καθώς και να χρησιμοποιούν περισσότερο μέικ απ.
Σύμφωνα με την έρευνα της νομικής εταιρείας Slater and Gordon, 28% των γυναικών υπαλλήλων δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί υποδείξεις να αλλάξουν την εμφάνισή τους με την αιτιολογία ότι θα είναι «καλύτερα για την επιχείρηση»
Επίσης, το 13% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αποφάσισε να «αποκαλύψει περισσότερη σάρκα», ύστερα από σχετική συμβουλή που δέχτηκαν από παλαιότερες υπαλλήλους της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.
Ποσοστό 7% έχουν αναγκαστεί από το αφεντικό τους να φορέσουν ψηλοτάκουνα επειδή «αυτό τις κάνει περισσότερο γοητευτικές για τους πελάτες», ενώ το 8% των γυναικών αναγκάζονται να μακιγιάρονται για να δείχνουν ομορφότερες.
Την ίδια ώρα, οι μισοί από τους άνδρες, που ερωτήθηκαν για την έρευνα, απάντησαν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στο χώρο εργασίας, παρόλο που αρκετοί παραδέχτηκαν ότι τους έχει ζητηθεί να καλύψουν τατουάζ και να αφαιρέσουν κοσμήματα που φορούσαν.
Ο κώδικας εμφάνισης στη Μεγάλη Βρετανία αφορά μόνο σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής.
Αφορμή για να γίνει η έρευνα είναι η αύξηση των παραπόνων που δέχεται η νομική εταιρεία από γυναίκες υπαλλήλους, οι οποίες καταγγέλλουν ότι δέχονται όλο και περισσότερες πιέσεις από τους εργοδότες τους για την εμφάνισή τους.


Από το press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου