Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Έρχεται η πρώτη μονομαχία γιγαντιαίων ρομπότ



Η μάχη των δύο ρομπότ που εκπροσωπούν Ιαπωνία και ΗΠΑ θα μεταδοθεί μέσω livestreaming την Τρίτη
Η προαναγγελία είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και περιμέναμε τη μάχη μέσα στο 2016, αλλά τελικά είχαμε αναβολή για να προετοιμαστούν καλύτερα οι δύο μονομάχοι. Ο λόγος για την πρώτη μονομαχία ΗΠΑ εναντίον Ιαπωνίας σε μια αρένα για τα δύο γιγαντιαία ρομπότ Eagle Prime και Kuratas των Megabots και Suidobashi αντίστοιχα.
Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Suidobashi επέμενε σε μια κανονική μάχη πυξ-λαξ μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ το αρχικό πλάνο της Megabots αφορούσε κάτι σαν paintball. Τελικά, η δεύτερη στράφηκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter για να μαζέψει $500.000 από το κοινό έτσι ώστε να προχωρήσει στις ανάλογες αναβαθμίσεις του Eagle Prime, ώστε να ρίχνει μπουνιές και κλωτσιές, αλλά και να αντέχει τα χτυπήματα του Kuratas.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Eagle Prime έχει ύψος 4.8m και ζυγίζει σχεδόν 11 τόνους, ενώ το Kuratas είναι κοντύτερο και ελαφρύτερο (4m και 6 τόνοι). Θεωρητικά, λοιπόν, το Eagle Prime υπερτερεί έναντι του Kuratas, αλλά ποιος θα στοιχημάτιζε ενάντια στους Ιάπωνες;


Η μονομαχία είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω του Twitch! Αν όλα πάνε καλά, η Megabots έχει σκοπό να μετατρέψει τις μάχες των γιγαντιαίων ρομπότ στο σπορ του μέλλοντος με διοργάνωση τέτοιων αγώνων σε όλο τον κόσμο!


Πηγή:Techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου