Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Αυτό είναι το πιο όμορφο δεντρόσπιτο στην καρδιά της φύσης [ΦΩΤΟ]

Tα δεντρόσπιτα είναι αδιαμφισβήτητα το όνειρο κάθε παιδιού. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις μετατρέπεται και σε όνειρο των μεγάλων. Πρόκειται για σπίτια που είναι φθηνά, καλύτερα για το περιβάλλον και πολύ χαριτωμένα. Οι ρομαντικοί και οι φυσιολάτρες σίγουρα θα τα λατρέψουν.
Σκοπός του δεντρόσπιτου είναι να μας φέρει πιο κοντά στη φύση και να μας θυμίσει παλιές εποχές μακριά από τις μεγάλες πόλεις και το στρες. Ο καθαρός αέρας, η πλούσια βλάστηση και τα άγρια τοπία, συνδέονται με τα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας μας και τις καλύτερες στιγμές της ζωής μας.
Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Κλαούντιο Μπελτράμε (Claudio Beltrame) από το Ούντινε ξεκίνησε να εργάζεται για το πρότζεκτ «Pigna» - δηλαδή κουκουνάρι - λόγω της επιθυμίας του να κατασκευάσει μια συμπαγή δομή που δεν θα είναι απλά και μόνον καταφύγιο για τον άνθρωπο αλλά και ένα φυσικό στοιχείο στο περιβάλλον της, μια μίμηση του τοπίου που την περιβάλλει.
Το «Pigna», ένα δεντρόσπιτο σε σχήμα κουκουναριού, ήταν ένα σχέδιο που υποβλήθηκε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2014, δύο χρόνια αργότερα κατέληξε να είναι συγκεκριμένο πρότζεκτ στις ιταλικές Άλπεις, κοντά στο Ταρβίζιο. Σήμερα, στις χιονισμένες λοφοπλαγιές το έχουν αγκαλιάσει τα έλατα.

Το δεντρόσπιτο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Μπελτράμε αποτελείται από δύο δομές οι οποίες αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα, που υψώνονται δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος. Το πρώτο επίπεδο, τέσσερα μέτρα πάνω απ' το χώμα, είναι μια σκεπασμένη βεράντα που προσφέρει πανοραμική θέα ένα γύρω. Το δεύτερο είναι σκάλες που ακολουθούν το εσωτερικό σχήμα του «αβγού» και οδηγούν στο εσωτερικό του δεντρόσπιτου μέσα από δύο «παράθυρα» με συρόμενες πόρτες.
Το καθιστικό βλέπει τη μικρή κουζίνα και την πόρτα του λουτρού και, δίπλα του, μια ξύλινη σκάλα οδηγεί στο τρίτο επίπεδο, την κρεβατοκάμαρα. Η όλη κατασκευή είναι αποκλειστικά από ξύλο και, εξωτερικά, είναι καλυμμένη από μικρού μεγέθους σανίδες αγριόπευκου, που παραπέμπουν στην όψη ενός κουκουναριού.
Μια νύχτα στο Pigna κοστίζει περίπου 250 € για δύο άτομα και στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό, απεριτίφ και δείπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου