Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια με το πλαστό απολυτήριο


Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας που απασχόλησε και κινητοποίησε το Πανελλήνιο, έπειτα από την καταδίκη της σε 10 χρόνια φυλακή, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού της.
Η απόφαση του Εφετείου Λάρισας να ανασταλεί η ποινή κάθειρξης της 53χρονης καθαρίστρια έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.
Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.
O δικηγόροςτης, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».
Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σχολείο του Βόλου και προκειμένου να διοριστεί στο δημόσιο, παραποίησε το απολυτήριο δημοτικού ώστε να φαίνεται ότι το είχε ολοκληρώσει, ενώ είχε φτάσει μέχρι την Ε' τάξη. Η γυναίκα είχε διοριστεί το 1996 και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε κάνει, απολύθηκε, πέρασε από δίκη, και κατάδικάστηκε για το γεγονός ότι επί 20ετία πληρωνόταν παράνομα.
Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η δημοσιοποίηση της ιστορίας της προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη τη χώρα.
Η ίδια σε συνέντευξή της στον «Ταχυδρόμο Βόλου» δήλωσε πως έκανε τα πάντα για τα παιδιά της. «Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου», είπε συγκεκριμένα.
«Είναι αδικία αυτό που έχει συμβεί. Για μας έκανε ότι έκανε, πάλεψε στη ζωή της είναι, είναι αγωνίστρια και ηρωίδα για μας», δήλωσε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, λίγο πριν βγει η απόφαση κι ευχαρίστησε τον κόσμο που δείχνει τη συμπαράστασή του στην μητέρα της.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου