Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

3D εκτυπωμένη βάση θέλει να κατασκευάσει η Κίνα στη Σελήνη

Από το perierga.gr:

Perierga.gr - 3D εκτυπωμένη βάση θέλει να κατασκευάσει η Κίνα στην επιφάνεια της Σελήνης
Η Κίνα θέλει να είναι η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει μια βάση στο φεγγάρι για την κατασκευή της οποίας θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία εκτύπωσης 3D.
Αξιωματούχοι από την κινεζική διαστημική υπηρεσία αναφέρουν ότι η χώρα θα διοργανώσει τρεις ακόμα αποστολές στο φεγγάρι μέχρι το τέλος του χρόνου, με τις οποίες θέλουν να διερευνήσουν περαιτέρω την άγονη επιφάνεια της Σελήνης και τη βιωσιμότητα των οικοδομικών κατοικιών.
Η Κίνα κερδίζει γρήγορα τα τελευταία χρόνια τη φήμη ως ενός εκ των πρωτοπόρων στις διαστημικές αποστολές με τις συνεχείς επενδύσεις της σε αυτές. Αφού το διαστημικό όχημα Chang’e-5 επιστρέψει στη Γη με σεληνιακούς βράχους, το Chang’e-6 θα είναι η πρώτη αποστολή που θα εξερευνήσει τον νότιο πόλο της σελήνης. Το Chang’e-7 θα μελετήσει την επιφάνεια του εδάφους, τη σύνθεση και το διαστημικό περιβάλλον σε μια ολοκληρωμένη αποστολή, ενώ το Chang’e-8 θα επικεντρωθεί στην τεχνική ανάλυση επιφάνειας.
Η Κίνα, η Αμερική, η Ρωσία και η Ευρώπη συζητούν για το αν θα χτίσουν έναν σταθμό βάσης στο φεγγάρι χρησιμοποιώντας 3D εκτύπωση, με στόχο την περαιτέρω κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών. Η αποστολή Chang’e-8 θα θέσει πιθανώς τις βάσεις για αυτό το εγχείρημα, καθώς θα επαληθεύσει εάν η τεχνολογία που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο έργο θα είναι βιώσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου