Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών: Επεισόδια και τραυματισμός διαδηλώτριας

Από το tvxs:
Νέα μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, οι οποίοι απέχουν από την εργασία τους, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους εναντίον του νέου συστήματος προσλήψεων, το οποίο βρίσκεται έχει κατατεθεί για συζήτση στη Βουλή. 
Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα, όταν μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ, τα οποία ήταν παρατεταγμένα επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. 
Απο τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα. Πρόκειται για την εκπαιδευτικό Βενετία Ρέππα, η οποία υπέστη εγκαύματα στην πλάτη από τα χημικά. Όπως είπε στο protothema.gr, τα χημικά που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, της έκαψαν το μπουφάν και τη ζακέτα πριν της προκαλέσουν εγκαύματα στην πλάτη. Η ίδια δέχτηκε πρώτες βοήθειες από μοτοσικλετιστή-διασώστη του ΕΚΑΒ και παρελήφθη ακολούθως από αθενοφόρο.
Η ΔΟΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00. Παράλληλα, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και κινήθηκαν με πορεία προς τη Βουλή με βασικό σύνθημα  «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών». 
Σημειώνεται ότι η συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου