Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Χρυσή Αυγή και Σέρβοι ακροδεξιοί οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων στο Σύνταγμα


Από το tvxs:
Γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακροδεξιοί που έφτασαν στην Αθήνα από τη Σερβία, προκειμένου να συμμετάσχουν στα επεισόδια, βρίσκονταν μεταξύ των ατόμων που πρωταγωνίστησαν στις βίαιες συγκρούσεις, που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.
Ειδικότερα, οι ακροδεξιοί από τη Σερβία και τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούσαν τη «φάλαγγα» που επιχειρούσε στα σκαλιά της Βουλής πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και με τις συνεχείς επιθέσεις τους με μπουλόνια, πέτρες και ξύλα τραυμάτισαν αρκετούς άντρες των ΜΑΤ. Στην ανηφορική είσοδο του κοινοβουλίου επί της Αμαλίας, απέναντι από τη «Μεγάλη Βρετανία» επιθέσεις πραγματοποιούσαν κουκουλοφόροι προερχόμενοι από ακροδεξιές οργανώσεις.
Επιπλέον, μεταξύ των συλληφθέντων για τα επεισόδια είναι και ένας άνδρας που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Υπενθμίζεται ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στη "Φαβέλα" τον Αύγουστο του 2017, ήταν μέλη της ναζιστικής ομάδας "Απέλλα". Ο συλληφθείς του Συλλαλητηρίου της ήταν από τα βασικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου