Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Η Μόρια διαδηλώνει για ανθρώπινες συνθήκες


Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι ειρηνικές διαμαρτυρίες προσφύγων στη Μόρια μετά την προαναγγελθείσα τραγωδίας της Κυριακής, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σήμερα αιτούντες άσυλο από τον καταυλισμό προχώρησαν σε πορεία ζητώντας την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα, συνθήκες ασφαλείας μέσα στο κέντρο αλλά και την απονομή Δικαιοσύνης για τα προχθεσινά γεγονότα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιφερειακή οδό της Μόριας, ώστε να μην επιτρέψουν τους πρόσφυγες να κατέβουν στην πόλη της Μυτιλήνης.
Νωρίτερα εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης με αίτημα επίσης να μεταφερθούν από την φυλακή της Μόριας στην Ευρώπη. 
Συμβολικά οι διαδηλωτές τύλιξαν έναν άνθρωπο με σεντόνι και τον περιέφεραν ως νεκρό  θέλοντας να δείξουν πως μέσα στη Μόρια είναι ουσιαστικά νεκροί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινά επικράτησε μικροένταση όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε προς αστυνομικούς που βρίσκονται στο κέντρο, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια. Επίσης, ένας άνδρας φέρεται να λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.
 
Χθες καθιστική διαμαρτυρία έκαναν περίπου 200 γυναίκες κρατώντας πανό που έγραφαν «scorched hearts» («καμένες καρδιές»). Η κινητοποίηση διακόπηκε από την αστυνομία και στη συνέχεια οι γυναίκες επέστρεψαν στον κέντρο.
Τέλος, σήμερα το απόγευμα (18:00) συλλογικότητες Λέσβου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών από τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου