Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Το νέο έργο του Banksy για τους «σουπερήρωες» νοσηλευτές



Ένα μικρό αγόρι επιλέγει μια νοσοκόμα ως τον σούπερ ήρωα με τον οποίο θέλει να παίξει, αντί του Μπάτμαν και του Σπάιντερμαν, στο νέο έργο του Μπάνκσι, που αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, σήμερα.


Φωτογραφία του δημιουργήματός του αναρτήθηκε, επίσης, στον λογαριασμό του διάσημου καλλιτέχνη στο Instagram με τη λεζάντα "Game Changer" (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Ο Banksy άφησε ένα σημείωμα για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC. «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο», ανέφερε. Το έργο του θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον- έχει τοποθετηθεί σε σαλόνι κοντά στην πτέρυγα των επειγόντων- και το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το NHS.


Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε σε tweet: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης... που δημιούργησε ο #Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου