Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Με τα αεροπλάνα της καθηλωμένα, η Ryanair σχεδιάζει απολύσεις


Από το efsyn.gr:Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν από την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, καθώς το μέλλον των αερομεταφορών και του τουρισμού παραμένει σκοτεινό.
Η Ryanair προειδοποίησε για μια πολύ αργή ανάκαμψη του τομέα από την κρίση της πανδημίας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την περικοπή του 15% σε σύνολο 19.000 εργαζομένων. Η εκτίμησή της είναι ότι θα περάσουν δυο χρόνια μέχρι η επιβατική κίνηση και οι τιμές να φθάσουν στα επίπεδα του 2019.
Οι απολύσεις αφορούν πιλότους και μέλη πληρωμάτων ενώ στα σχέδια της είναι περικοπές έως 20% στους μισθούς, ματαίωση του 99% των πτήσεων της μέχρι τον Ιούλιο και κλείσιμο αεροπορικών βάσεων της στην Ευρώπη, μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση. Ο δε διευθύνων σύμβουλος, Μάικλ Ο' Λίρι θα παρατείνει μέχρι τον Μάρτιο του 2021 την μείωση κατά 50% των αποδοχών του.
Η Ryanair ανακοίνωσε ακόμα ότι έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Boeing για την μείωση του αριθμού των αεροσκαφών που είναι να παραδοθούν τους επόμενους 24 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου