Τρίτη 26 Μαΐου 2020

«Ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά»: «Όχι» και από την Άνδρο στις ανεμογεννήτριες

 Φωτογραφία από το androsportal.gr


Δυο φορές μέσα σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι της Άνδρου είπαν όχι στις ανεμογεννήτριες και σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα στο λιμάνι του Γαυρίου έδιωξαν το πλοίο που μετέφερε σχετικό εξοπλισμό στο νησί. 
Σήμερα τα ξημερώματα δεκάδες Ανδριώτες παρά την βροχή και την περασμένη ώρα συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα θέλοντας να αποτρέψουν το πλοίο «Παναγιά Παραβουνιώτισσα» από το να δέσει στο λιμάνι. Κάτι που κατάφεραν αφού το πλοίο γύρισε πίσω στο Λαύριο. 
Αντίστοιχη κινητοποίηση είχε γίνει και το Σάββατο με το πλοίο «Καπετάν Χρήστος» να έχει την ίδια τύχη και να επιστρέφει στην Ελευσίνα. «Ελεύθερα βουνά, ελεύθερα νησιά χωρίς αιολικά», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι κάτοικοι της «αρχόντισσας». Στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες όλων των ηλικιών, επιχειρηματίες και αιρετοί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλοι για τον ίδιο σκοπό. 
Οι Ανδριώτες δηλώνουν αποφασισμένοι να είναι παρόντες και να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια εκφόρτωσης υλικών για τα αιολικά πάρκα, απαιτώντας την εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή κάθε εργασίας, μέχρι την εκπόνηση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ. 
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου