Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πέθανε ο Ιμπραήμ Γκοκτσέκ μετά από εξαντλητική απεργία πείνας


Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ που είχε σταματήσει την απεργία πείνας μετά από ικανοποίηση του αιτήματος για συναυλία των Grup Yorum στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας κερδίσει μια μεγάλη μάχη. Όμως ο καταπονημένος οργανισμός του δεν άντεξε καθώς είχε ολοκληρώσει ήδη 323 μέρες απεργίας πείνας.

«Μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου και κατέληξε, καθώς, πλέον, το σώμα του δε μπορούσε να δεχθεί τους ορούς. Το αίμα ήταν ήδη ελάχιστο στο σώμα του συντρόφου μας», ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Λαϊκό  Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο.

To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr


Η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Δύο μέρες πριν, στις 323 μέρες απεργίας πείνας διέκοψε την απεργία μέχρι να πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του Grup Yorum για τις οποίες έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και τα μέλη του να απελευθερώνονταν.

Η 28χρονη τραγουδίστρια Χελίν Μπολέκ, μέλος του συγκροτήματος πέθανε τον περασμένο μήνα έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας, προκαλώντας αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κόμματα της αντιπολίτευσης.


Επτά μέλη του συγκροτήματος συνελήφθησαν το 2016. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρία από αυτά αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα, ανάμεσά τους η Μπολέκ και ο Γκοκτσέκ.

Το Grup Yorum ιδρύθηκε το 1985 και έγινε διάσημο στην Τουρκία και στο εξωτερικό για τα έργα του στα οποία συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική με επαναστατικά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου