Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα - Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Με την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022», για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Όπως κάθε χρόνο, το μνημείο είναι γεμάτο λουλούδια, με τη συμμετοχή να είναι μαζική, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, στην Αθήνα, την Πάτρα, την Κρήτη, τη Λάρισα, το Αγρίνιο, τη Λαμία και αλλού.

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Οι ευθύνες των αστυνομικών παραμένουν ακαταλόγιστες

«Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Τότε χίτες, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα.

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκε η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα. Μαζί της ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, θύμα άγριας αστυνομικής βίας στον Βόλο αλλά και ο φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης, τον οποίο είχαν τραυματίσει αστυνομικοί πετώντας του κρότου λάμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου