Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

 


Στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του ΕΚΠΑ, στην οδό Ούλοφ Πάλμε κατευθύνθηκε το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Το συλλαητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», πέρασε από το Σύνταγμα και αφού διέσχισε όλο το κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στην Πανεπιστημιούπολη.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, «τη στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής».

Το συλλαλητήριο στηρίζουν επίσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου