Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελίες για τη δράση των αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη

 Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σημαντικές υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τους άνδρες της ΟΠΚΕ στα δωμάτια των παλιών φοιτητικών εστιών.

Ειδικότερα, φοιτητές που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κάνουν λόγο για «σπάσιμο πορτών την ώρα που άνθρωποι κοιμόντουσαν στα δωμάτιά τους» αλλά και «δέσιμο χεριών».

«Φοιτητές έδειχναν σημάδια στα χέρια τους από tie wrap που τους είχαν περάσει οι δυνάμεις των ΟΠΚΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά φοιτητής του ΕΜΠ.

«Σπάσανε τις πόρτες των παιδιών την ώρα που κοιμόντουσαν»

«Πηγαίνοντας προς τη σχολή μου είδα πολύ αυξημένη παρουσία των ΟΠΚΕ, άκουγα θορύβους σπασίματος που προφανώς ήταν από τα δωμάτια που παραβιάστηκαν και κόσμο να φωνάζει. Λίγο πριν φτάσω στη σχολή μου, άκουσα και τους πυροβολισμούς και δεν ήθελα να το πιστέψω», σημειώει φοιτήτρια του ΕΜΠ, μιλώντας στο OPEN.

«Εμείς είμαστε φοιτητές, δεν είμαστε οι σύμβουλοι της ΕΛΑΣ. Δεν μπορούμε να προτείνουμε κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο καλύτερο ή χειρότερο. Εμείς ξέρουμε ότι στα πανεπιστήμιά μας δεν υπάρχει η εγκληματικότητα στον βαθμό που υπάρχει σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία (...). Η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες είναι πως είναι πάρα πολύ παραμελημένες, αυτό είναι γεγονός», συμπλήρωσε. «Πώς πιστεύουμε ότι η αστυνομία έλυσε οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά τις εστίες;» διερωτήθηκε η φοιτήτρια.

«Οι αστυνομικοί έδεσαν φοιτητές»

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση εδώ είναι οριακή (...). Οι φοιτητές είδαν χθες τα δωμάτιά τους να παραβιάζονται με αυτόν τον τρόπο -άμα δούμε και τα μεγέθη, μιλάμε για εκατοντάδες πόρτες κυριολεκτικά ξηλωμένες. Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν το βράδυ, ξύπνησαν το πρωί υπό τον φόβο των ΟΠΚΕ που έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους», δηλώνει από την πλευρά του άλλος φοιτητής του ΕΜΠ.

«Μάλιστα, δεν ξέρω πώς οργανώθηκε η επιχείρηση και δεν είναι και δουλειά μου να ξέρω, αλλά έγιναν προσαγωγές ή δέθηκαν φοιτητές στον σωρό μέσα στα δωμάτιά τους», επισημαίνει συνεχίζοντας ο ίδιος.

«Η αστυνομία που μπήκε το πρωί στα σπίτια των φοιτητών για να κάνει τον έλεγχο, έδεσε φοιτητές στον σωρό. Πήγαν μετά στη διοίκηση και δείχνανε τα χέρια τους που είχανε σημάδια από τα tie wrap, τις χειροπέδες», καταγγέλλει ο φοιτητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή είναι καταστραμμένες και οι πόρτες και δεν έχει γίνει καμία επισκευή, έστω και υποτυπώδης. Οι άνθρωποι φύγανε αν είχανε κάπου να μείνουνε. Αν δεν είχανε, είναι εδώ πέρα και είναι όλο το βράδυ ξύπνιοι».

«Οι εστίες βρίσκονται σε μία κατάσταση πλήρους παραμέλησης. Έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Και παρόλο που έχουν γίνει καταγγελίες και από τον Σύλλογο των Οικοτρόφων που ζούνε εκεί- η αλήθεια είναι ότι άμα κάτι το αφήσεις στην τύχη του, θα τροφοδοτεί και διάφορου τύπου ενέργειες. Είναι ευθύνη και του υπουργείου και της πρυτανείας και του φορέα που διαχειρίζεται τις εστίες» καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου