Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Μάγγος για συναυλία στο ΑΠΘ: Η αστυνομία την έπνιξε στα χημικά και εμάς μας έπνιξε το δίκιο

 Τη δική του μαρτυρία για τα αίσχη που προκάλεσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο ΑΠΘ, ενώ ήταν σε εξέλιξη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου με περίπου 5.000 κόσμο, κατέθεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου θύμα της αστυνομικής βίας Βασίλη Μάγγου, Γιάννης Μάγγος.


Και ο κ. Μάγγος με τη σειρά του περιγράφει το πόσο επικίνδυνες συνθήκες προκάλεσε η ρίψη χημικών στο χώρο, με τις λιγοστές διεξόδους διαφυγής. «Είναι τύχη που δεν ποδοπατήθηκε ο κόσμος που έτρεχε», σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Facebook, ενώ σημειώνει ότι έριξαν χημικά χωρίς καμία απολύτως αιτία.


Αναλυτικά η μαρτυρία του Γ. Μάγγου:

«Ήμουνα στη συναυλία. Όλα ήταν μια χαρά, ο κόσμος απολάμβανε τη μουσική, μέχρι που οι αστυνομικοί έριξαν χημικά. Ήταν εγκληματικό όχι μόνο γιατί τα έριξαν χωρίς καμία απολύτως αιτία, αλλά και γιατί ο χώρος ήταν κλειστός, μόνο με τρεις στενές διεξόδους διαφυγής. Την μια την έκλεισαν αυτοί ρίχνοντας τα χημικά. Έμεινε το τούνελ της Θεολογικής από όπου εγώ και πάρα πολύς κόσμος περάσαμε και πηδώντας τα κάγκελα βρήκαμε στο δρόμο.


Από την τρίτη διέξοδο προς τις γραμματείες πληροφορήθηκα ότι άρχισαν σε λίγο να ρίχνουν κι από εκεί. Είναι τύχη που δεν ποδοπατήθηκε ο κόσμος που έτρεχε. Υπήρξαν αρκετοί που συνιστούσαν ψυχραιμία και προέτρεπαν τον κόσμο που πανικοβλήθηκε, να μην τρέχει. Είδα ανθρώπους ξαπλωμένους κάτω να μην μπορούν να αναπνεύσουν, άλλους σε απόγνωση από την τρομερή δυσφορία, άλλους διπλωμένους στα τέσσερα να κάνουν εμετό. Όλοι κλαίγαμε. Κανένας δεν είχε τίποτα για να προφυλάξει τα μάτια του. Ήταν μια ειρηνική εκδήλωση, «προφυλαγμένη» από μόνη της λόγω του συγκεκριμένου χώρου. Η αστυνομία την έπνιξε στα χημικά και εμάς μας έπνιξε το δίκιο».


Από το efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου