Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 2011


Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις συγκρούσεις αστυνομικών των ΜΑΤ με διαδηλωτές, στις 11 Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκε βαρύτατα ο 31χρονος σπουδαστής Γιάννης Καυκάς, παρουσιάζει «ΤΟ ΒΗΜΑ». Στις φωτογραφίες που ήδη έχουν ενταχθεί στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, απεικονίζονται αστυνομικοί των ΜΑΤ να επιτίθενται εναντίον των διαδηλωτών κρατώντας πυροσβεστήρες με τους οποίους φέρεται να έχει χτυπηθεί και ο Γιάννης Καυκάς!
Μέχρι σήμερα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διατύπωναν την άποψη ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων οι αστυνομικοί των ΜΑΤ «δεν είχαν βγάλει πυροσβεστήρες από την ειδική θήκη στη στολή τους». Τις τελευταίες ημέρες όμως, ολοκληρώθηκε η κατάθεση - σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις - του 31χρονου σπουδαστή ο οποίος μίλησε αναλυτικά για τον τρόπο τραυματισμού του από αστυνομικούς των ΜΑΤ ενώ σχετικές καταθέσεις έχουν δώσει άλλοι 20 διαδηλωτές. ανιχνευθεί σε κατασχεθέντες πυροσβεστήρες και κλομπ από αστυνομικούς των ΜΑΤ που συμμετείχαν στα επεισόδια εκείνης της ημέρας.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, ο 31χρονος διαδηλωτής τραυματίσθηκε - το μεσημέρι της 11ης Μαΐου - σε επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος των οδών Βουκουρεστίου και Αμερικής. Ο Γιάννης Καυκάς μαζί με άλλους περίπου 20-30 διαδηλωτές συμμετείχε στο μπλοκ «Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης - Πατησίων», όταν δέχθηκε επίθεση από μία ή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ενώ οι ιατροί που τον εξέτασαν ανέφεραν ότι ο τραυματισμός του έγινε από αμβλύ όργανο, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για πυροσβεστήρα. Οι διαδηλωτές μίλησαν για απολύτως αναίτια επίθεση ενώ οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν τη βία, επικαλέσθηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες νωρίτερα, περιστατικό πάντως το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το υπάρχον οπτικό υλικό.

1 σχόλιο:

  1. Και μιλάμε για την 11η Μαϊού του 2011, να θυμηθούμε τις δολοφονικές επίθεσης των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στην διαδήλωση της 29 Ιούνη. Να ρωτήσουμε τον ΠΑΠΟΥΤΣΗ που βρίσκεται η ΕΔΕ για τους παλικαράδες της ΕΛΑΣ που παραλίγο να δολοφονήσουν τον Καυκά; Έχει γίνει ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που έριξαν χημικά μέσα στο μετρό του Συντάγματος; Θα υπάρξει κάποια τιμωρία για αυτούς; Μάλλον ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή