Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΕΣΒΙΕΣ ΤΑ ΑΓΟΡΟΚΟΡΙΤΣΑ ΛΟΓΩ ΓΟΝΙΔΙΩΝ

Ανακαλύφθηκε μετά από έρευνες η σχέση μεταξύ ψυχολογικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού


 Εκτός από τις ορμόνες και την ανατροφή, και τα γονίδια φαίνεται πώς παίζουν ρόλο στη σεξουαλικότητα σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου Κουίν Μαίρη του Λονδίνου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που αργότερα γίνονται ομοφυλόφιλοι, αγόρια είτε κορίτσια εμφανίζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την πλειονότητα όσον αφορά συμπεριφορές που αποτελούν ίδιον του φύλου τους - για παράδειγμα τα κορίτσια παίζουν με κούκλες και όχι ξύλο με τους συνομήλικούς τους.

Μάλιστα το 50-80% των αγοριών που δεν συμμορφώνονται με τους ρόλους των φύλων καταλήγουν να γίνουν γκέι, ενώ λεσβίες γίνονται το ένα τρίτο των αντίστοιχων κοριτσιών.

Οι γιατροί Αντρέα Μπούρι και Κάζι Ράχμαν που διεξήγαν την έρευνα πιστεύουν ότι στα κορίτσια τα γονίδια ίσως ευθύνονται μερικώς για συμπεριφορές που δεν ανταποκρίνονται στο φύλο τους και συνεπώς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, παρακολούθησαν μια ομάδα 4.000 διδύμων γυναικών τις οποίες ρωτούσαν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και τη συμμόρφωσή τους με τους ρόλους του φύλου τους.

«Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ψυχολογικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικού προσανατολισμού επειδή και τα δύο αναπτύσσονται υπό κοινούς βιολογικούς οδηγούς, όπως συμβαίνει με την ανάπτυξη του εγκεφάλου υπό την επιρροή γονιδίων και σεξουαλικών ορμονών. Πιστεύουμε ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και τα γονίδια καθοδηγούν άλλους μηχανισμούς, όπως η έκθεση σε σεξουαλικές ορμόνες κατά την κύηση για να διαμορφώσουν τελικά ταυτόχρονα τη μη συμμόρφωση με τους ρόλους του φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.», εξηγεί ο δόκτωρ Ράχμαν.


Από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου