Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟ

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ... 

Γάλλοι στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις πολίτες, μεταξύ των οποίων μία έγκυο, στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Καμπούλ. Ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες από την αφγανική προεδρία αναφέρει ότι οι στρατιώτες προφανώς θεώρησαν λανθασμένα πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα, ένας άνδρας, η έγκυος και ένα παιδί, ήταν παγιδευμένο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε νωρίς χθες στην περιοχή Αλασάι της επαρχίας Καπίσα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής δύναμης στο Αφγανιστάν, συνταγματάρχης Ερίκ ντε Λαπρέλε. "Οι στρατιώτες φοβήθηκαν ότι επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει το αυτοκίνητο, αλλά εκείνος αρνήθηκε", πρόσθεσε ο γάλλος συνταγματάρχης, σύμφωνα με τον οποίο τρεις ακόμα πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των γάλλων στρατιωτών. Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε την ενέργεια των γάλλων στρατιωτών υπογραμμίζοντας ότι "καμία συγγνώμη δε θα φέρει πίσω τους νεκρούς".


Από ΠΡΕΖΑ TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου