Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καμίνης εναντίον πάρκου Κύπρου και Πατησίων

thumb
Οι εργολαβικές ορέξεις για τους εναποµείναντες χώρους πρασίνου του ∆ήµου Αθηναίων φαίνεται ότι διατηρούνται ισχυρές µε τη βοήθεια της δηµοτικής αρχής, αφού για µια ακόµα φορά µπήκε στο στόχαστρο των εργολάβων το πάρκο Κύπρου και Πατησίων που διέσωσαν µε δυναµικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις µε τα ΜΑΤ οι κάτοικοι της Κυψέλης.
Οι κάτοικοι της περιοχής - και όχι µόνον - παραµένουν ακόµα σε θέση µάχης, αφού η δηµοτική αρχή επιµένει - άγνωστο για ποιους λόγους - να βαδίζει στα βήµατα του Νικήτα Κακλαµάνη και επιµένει να θέλει να µετατρέψει το πάρκο Κύπρου και Πατησίων σε γκαράζ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 7 Μαρτίου η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου της Αθήνας στη συνεδρίασή της έθεσε εκ νέου το θέµα, ζητώντας από τα µέλη της το πράσινο φως προκειµένου ο δήµος να ζητήσει να αρθεί η απόφαση µε την οποία η έκταση των δυο στρεµµάτων του πάρκου κηρύχθηκε αναδασωτέα.
Οι προσπάθειες της δηµοτικής αρχής έπεσαν στο κενό, αφού µε συντριπτική πλειοψηφία η Οικονοµική Επιτροπή έκρινε ότι ήταν ορθή η απόφαση του γενικού γραµµατέα Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλου. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, µπορεί και αυτή η «µάχη» να κερδήθηκε, όχι όµως και ο «πόλεµος», αφού τα εργολαβικά συµφέροντα πιέζουν και φαίνεται ότι έχουν βρει ευήκοα ώτα στη δηµοτική αρχή.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, µετά την αποτυχηµένη προσπάθεια της δηµοτικής αρχής να πάρει το πράσινο φως από την Οικονοµική Επιτροπή, δεν αποκλείεται να προσφύγει κατά της απόφασης που κήρυξε την έκταση αναδασωτέα ο εργολάβος στον οποίο η προηγούµενη διοίκηση του δήµου είχε κάνει την ανάθεση του έργου.
Παράλληλα στις 25 Απριλίου συζητείται η έφεση που έχει ασκήσει ο ∆ήµος της Αθήνας κατά της απόφασης του ∆ιοικητικού Εφετείου, µε την οποία ακυρώθηκε η οικοδοµική άδεια για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ. Όπως επισηµαίνουν κάτοικοι της περιοχής, η εµµονή και της νέας δηµοτικής αρχής στην τσιµεντοποίηση του πάρκου άρχισε να εκδηλώνεται µε απαράδεκτο τρόπο όταν µέσα στο καλοκαίρι, και συγκεκριµένα τον περασµένο Αύγουστο, έκοψε την παροχή νερού µε το πρόσχηµα ότι ο λογαριασµός της ΕΥ∆ΑΠ ήταν υψηλός, µε αποτέλεσµα να κινδυνεύσουν να ξεραθούν τα δέντρα που φύτεψαν οι κάτοικοι.
Υπενθυµίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2009, επί δηµαρχίας Νικήτα Κακλαµάνη, µπουλντόζες ισοπέδωσαν το πάρκο κόβοντας αιωνόβια δέντρα. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιτάχθηκαν δυναµικά στα σχέδια τσιµεντοποίησης και προχώρησαν στη φύτευση του πάρκου και στη διαχείρισή του µε ίδια µέσα.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου