Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Στο στόχαστρο των χάκερ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


 
Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ΤΕΙ Καβάλας και το Δημοτολόγιο Καρδίτσας. Οι κυβερνοεπιθέσεις σημειώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά έγιναν γνωστές χθες, 23 Απριλίου, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι χάκερ υπέκλεψαν οικονομικά στοιχεία εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση για εγγυοδοσία από το Δημόσιο, προσωπικά δεδομένα από δημοτολόγια και αρχεία σπουδών, ακόμη και έγγραφα της γενικής διεύθυνσης θησαυροφυλακίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχει, έντονη δυσφορία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπου η αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος έμαθε τα νέα για το χακάρισμα από το Διαδίκτυο.

Στο μήνυμα που απηύθυναν, οι χακτιβιστές αναφέρουν: «Η κρατική μηχανή σάς φακελώνει εδώ και χρόνια, τα ονόματά σας βρίσκονται στα δημοτολόγια με όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, τις διευθύνσεις σας και τα ονόματα των συζύγων και των παιδιών σας. Όμως αυτά δεν έχουν σημασία, γιατί για το κράτος είσαστε αριθμοί».

«Στις 6 Μαΐου έρχονται εκλογές. Φερθείτε σαν άνθρωποι και όχι σαν αριθμοί. Θα τα ξαναπούμε» καταλήγουν.

Όπως επισημαίνει το Έθνος, οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν στην Greek Hacking Scene που είχε χτυπήσει και το υπ. Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την κυβερνοεπίθεση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν περιέχουν στοιχεία εταιρειών οι οποίες έχουν υποβάλει αίτηση για δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Μεταξύ των άλλων περιέχονται οικονομικά στοιχεία (κύκλος εργασιών, κέρδη, ίδια κεφάλαια κ.ά.), οφειλές προς τράπεζες και τα δικαιολογητικά για την εγγυοδοσία του ελληνικού Δημοσίου. Επίσης υπάρχουν έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τραπεζών για το ίδιο θέμα.

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι ο server του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δέχθηκε «επίθεση» από χάκερ και πως διεξάγεται έρευνα από την αρμόδια διεύθυνση. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για έγγραφα που έχουν αντιγραφεί και δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο ή για άλλα τα οποία τυχόν έχουν «αλλοιωθεί».

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου