Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΦΩΤΟ: Σκάκι για… τρεις παίκτες!

Το σκάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως, με το οποίο ασχολούνται όλες οι ηλικίες, από τους πιο μικρούς μέχρι τους μεγαλύτερους, ενώ πρωταθλητές και ομάδες δίνουν αγώνες ανά τον κόσμο επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στη σκακιέρα.
Μέχρι σήμερα όλοι ξέραμε ότι το σκάκι είναι ένα παιχνίδι αυστηρά για δύο αντιπάλους, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να κάνεις ματ, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές και «τρώγοντας» μέχρι το τέλος όσο περισσότερα πιόνια του αντιπάλου μπορείς.
perierga.gr - Σκάκι για... τρεις παίκτες!
Το καινοτόμο, όμως, «3 Man Chess» έρχεται για να αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα στο δημοφιλές παιχνίδι. Στην ουσία πρόκειται για μια σκακιέρα για τρεις παίκτες, όπου ο καθένας προσπαθεί από την πλευρά του να κερδίσει όχι έναν αλλά και τους δύο αντιπάλους του. «Δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τους κανόνες του σκακιού, γιατί αυτό απλά δεν γίνεται», λένε οι σκακιστές που δημιούργησαν το πρωτότυπο αυτό σκάκι και συμπληρώνουν:
perierga.gr - Σκάκι για... τρεις παίκτες!
«Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια με το κλασικό σκάκι, απλώς προσθέσαμε μερικές λεπτομέρεις και κάποια νέα στοιχεία για να μπορούν να παίξουν τρεις παίκτες».
Πάντως η δυσκολία στις κινήσεις είναι μεγαλύτερη, καθώς κάθε παίκτης πρέπει να προσέξει όχι έναν αλλά δύο αντιπάλους και μια λάθος πορεία μπορεί πολύ πιο εύκολα να οδηγήσει στην… καταστροφή και σε μια συντριπτική ήττα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια παρτίδα σκακιού για τρεις έχει περισσότερο ενδιαφέρον…

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου