Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ"

Συνθήματα και πολλά κοσμητικά επίθετα της «γαλλικής» και της εγχώριας αργκό δονούσαν για τρεις ώρες τις φυλακές Κορυδαλλού, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Αποδέκτες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, που λούφαζαν στη VIP έκτη πτέρυγα.
«‘Εξω τα λαμόγια από τις φυλακές» – Έκραξαν τον Άκη οι κρατούμενοιΑρχιφύλακες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης -σε διαρκή τηλεφωνική ενημέρωση και η ηγεσία του υπουργείου- πανικόβλητοι προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και τους εξαγριωμένους κρατούμενους που είχαν κρεμαστεί στα κάγκελα.
Πρωταγωνιστές, οι κρατούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σε απεργία πείνας, συμπαραστεκόμενοι στους ομοϊδεάτες τους, κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού για τις συνθήκες κράτησης, και δεκάδες ποινικοί κρατούμενοι, ανάμεσά τους και βαρυποινίτες, χτυπούσαν τις πόρτες και τα παράθυρα των κελιών ανάβοντας φωτιές με σεντόνια, ενώ το ακατάσχετο υβρεολόγιο και τα συνθήματα έμοιαζαν με προάγγελο εξέγερσης. «Δεν σας θέλει ο Κορυδαλλός, πάρτε τα κλεμμένα σας και μπρος!», «Έξω τα λαμόγια από τις φυλακές!» και «Κλέφτες, απατεώνες, στο Σύνταγμα αγχόνες!» φώναζαν επί ώρες και απειλούσαν με γενική σύρραξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου