Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ για το κλεμμένο γκράφιτι του Banksy

Το ποσό των 750.000 λιρών (8,7 εκατ. ευρώ) «έπιασε» σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο τοιχογραφία του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η οποία είχε χωρίσει σε στρατόπεδα τον κόσμο της τέχνης όταν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αφαιρεθεί από τοίχο στο βόρειο Λονδίνο.

Πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ για το κλεμμένο γκράφιτι του Banksy
Οι αντιδράσεις των Βρετανών ήταν τόσο έντονες, ώστε η προγραμματισμένη πώλησή του σε δημοπρασία στο Μαϊάμι ακυρώθηκε. Τελικά όμως το πήρε και πάλι τον δρόμο της πώλησης, καθώς χθες βρέθηκε σε νέα δημοπρασία, στο Λονδίνο αυτή τη φορά, από τον όμιλο Sincura, δίπλα σε έργα των Ντάμιεν Χιρστ, Άντι Γουόρχολ, Μάριο Τεστίνο.
Το γκράφιτι, που τιτλοφορείται «Slave Labour» (καταναγκαστική εργασία), απεικονίζει ένα γονατισμένο αγόρι που φτιάχνει σε μια μηχανή ραψίματος βρετανικές σημαίες. Φιλοτεχνήθηκε στον τοίχο ενός καταστήματος της αλυσίδας Poundland στη συνοικία Γουντ Γκριν στο βόρειο Λονδίνο, όπου η πλειοψηφία των ειδών προς πώληση στοιχίζει μια στερλίνα, και είχε ως στόχο να καταγγείλει την παιδική εργασία. Εμφανίστηκε τον Μάιο του 2012, λίγο πριν ξεκινήσει ο εορτασμός του αδαμάντινου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.
Εκπρόσωπος του ομίλου Sincura δήλωσε ότι το γκράφιτι «ανακαινίστηκε με προσοχή υπό συνθήκες μυστικότητας».

Από το ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου