Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η ΡΟΥΣΕΦ

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προετοιμασία μέσω συντακτικής συνέλευσης μιας βαθιάς "πολιτικής μεταρρύθμισης" στην χώρα πρότεινε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους διαδηλωτές που εδώ και αρκετές μέρες κατακλύζουν τους δρόμους πολλών πόλεων.

“Θέλω να προτείνω μια συζήτηση σχετικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της λειτουργίας μιας αποκλειστικά συντακτικής συνέλευσης η οποία θα κληθεί να κάνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα", είπε η κα Ρούσεφ.


Πρόσθεσε ότι κατά την εκτίμησή της η Βραζιλία είναι ώριμη "για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός" ενώ σημείωσε ότι έχει καταστήσει σαφές το ότι δεν θέλει η χώρα να παραμείνει στάσιμη.

Ενδεικτικό των προσπαθειών της κυβέρνησης να ηρεμήσει τους διαδηλωτές είναι η δέσμευση της προέδρου για χορήγηση 19 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επενδυθούν στον τομέα των μεταφορών.

Την δέσμευση αυτή έκανε μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κινήματος "Δωρεάν Εισιτήριο Λεωφορείου" από το οποίο και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

Παρά την ανακοίνωση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν την Δευτέρα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά. 

 - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44474/Brazilia-Proteinei-dimopsifisma-gia-metarruthmiseis-i-Rousef#sthash.XcQbpS9C.dpuf
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου