Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σοκ στο Παρίσι από τη δολοφονική επίθεση νεοναζί κατά φοιτητή


 
Συγκλονίζει το Παρίσι ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 18χρονου φοιτητή και μέλους του αντιφασιστικού κινήματος Κλεμέντ Μερίμ από ομάδα ακροδεξιών. Ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε, εγκαταλήφθηκε αναίσθητος και παραμένει εγκεφαλικά νεκρός. Για έγκλημα που φέρει τη σφραγίδα της ακροδεξιάς έκανε λόγο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.
Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης κατά του φοιτητή πολιτικών επιστημών ανέφεραν πως δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών, επιτέθηκαν στο νεαρό με απίστευτη βιαιότητα. Τον χτυπούσαν αρκετή ώρα με σιδερογροθιές την ώρα που εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος.
Ο Μερίκ, μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό, μεταφέρθηκε από περαστικούς στο νοσοκομείο όπου παραμένει εγκεφαλικά νεκρός.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ο 18χρονος ξυλοκοπήθηκε σε συμπλοκή δυο ομάδων κοντά στον σταθμό Σαν Λαζάρ του Παρισιού το βράδυ της Τετάρτης. Όπως ανέφερε, σε κάποια στιγμή χτυπούσαν τον φοιτητή πολλοί σκίνχεντ μαζί. To υπουργείο θεωρεί ότι τα κίνητρα της συμπλοκής ήταν πολιτικά και, καταδικάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την «πλήρη αποφασιστικότητά του για την εξουδετέρωση της βίας που φέρει τη σφραγίδα της άκρας δεξιάς και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό, το γαλλικό κόμμα της Αριστεράς κάνει λόγο για φασιστικό τρόμο μετά τη δολοφονία πολίτη στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ καταγγέλλει ότι οι πράξεις βίας από ακροδεξιές ομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο στο Παρίσι αλλά σε όλη τη Γαλλία.

Ο αρχηγός του JNR (Εθνικιστική Επαναστατική Νεολαία), Σερζ Αγιούμπ απέρριψε τις κατηγορίες μιλώντας στο Associated Press.

Η οργάνωση Jeune Nationaliste Révolutionnaire που δρα τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία αποτελείται από νεοναζί και σκίνχεντ, είναι γνωστή για την επιθετική της δράση κατά μεταναστών και αριστερών και διατηρεί «φιλικές» σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου