Ένα ρομπότ από το... μέλλον δημιούργησε η DBD.
Έχει σχεδιαστεί για να επεμβαίνει σε περιοχές, επικίνδυνες για τον
άνθρωπο. Δείτε το
Πόσο πιθανή είναι μια εξέγερση των μηχανών; Όσοι έχουν δει
τον "Εξολοθρευτή" με τον Α. Σβαρτσενέγκερ, γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να
παίζει κανείς με τέτοια ζητήματα.
Ωστόσο η DARBA and Boston Dynamics σχεδίασε ένα ρομπότ ύψους
1,89 και βάρους περίπου 150 κιλών, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει
βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών ή πυρηνικών καταστροφών (πχ Φουκουσίμα),
αλλά και να κινείται σε πεδία μαχών.Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ρομπότ, που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις τεχνικές του προδιαγραφές.
Οι 28 υδραυλικές αρθρώσεις του, μπορούν να μιμηθούν σχεδόν όλες τις ανθρώπινες κινήσεις, ενώ οι ικανότητες που έχει στα χέρια, ξεπερνούν αυτές ενός φυσιολογικού ανθρώπου.
Το ρομπότ, που ονομάζεται Atlas, έχει ραντάρ, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αυτόματα οχήματα της Google και έχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα όσον αφορά την ενέργεια. Αυτό είναι και ένα στοιχείο, που το διαφοροποιεί και ο λόγος είναι το εξής.
Ο Atlas, έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες καταστροφής, όπου θα ήταν επικίνδυνο να προσεγγίσουν άνθρωποι. Κινείται με ευκολία σε δύσκολες συνθήκες και βραχώδεις περιοχές και θα μπορούσε να μεταφέρει τραυματίες, χάρη στην ελαστικότητα των άκρων του.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι με τις κατάλληλες προσθήκες, το συγκεκριμένο ρομπότ θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πολεμική μηχανή, δυνατότερη και πολύ πιο ακριβής από κάθε στρατιώτη.
Όπως αναφέρει η DailyMail, το μόνο που του λείπει είναι η νόηση, ωστόσο πάνω από 12 ομάδες τεχνικών, εργάζονται, ώστε να το βελτιώσουν και σε αυτό ν τον τομέα.
Κάθε ομάδα θα "φορτώσει" το λογισμικό της στο ρομπότ και θα το δοκιμάσει σε μια σειρά καταστροφών για να δει τι επιλέγει και πώς αντιδρά.
Η ομάδα που θα δημιουργήσει το καλύτερο λογισμικό, θα χρηματοδοτηθεί από την DARPA με 2 εκατ. δολάρια σε διαγωνισμό που θα γίνει την επόμενη χρονιά.
Παρά τις καλές προθέσεις πάντως, το δημιούργημα θυμίζει αρκετά τον "Εξολοθρευτή" και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποια θα είναι η πραγματική χρήση του στο μέλλον.
Από το news247.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου