Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δεσμεύσεις από το Υπ. Εργασίας έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ για επίλυση των θεμάτων τους



Δεσμεύσεις από το Υπουργείο Εργασίας για την επίλυση νομικών θεμάτων έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η εκποίηση του ακινήτου που στεγάζεται το εργοστάσιο προκειμένου να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων από κοινού με τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση της επίλυσης του νομικού κενού και θα διερευνήσουν τη δυνατότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Μπακέλας, η σύνδικος από τη πλευρά της πτωχευμένης Φίλκεραμ καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Αθήνας.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν μια ημέρα δράσης το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Δεκάδες παραγωγοί, από τις αγορές χωρίς μεσάζοντες μέχρι συνεργατικά εγχειρήματα δεκάδων κλάδων, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους μαζί με τα αλληλέγγυα προϊόντα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Η δράση θα γίνει στον χώρο του εργοστασίου. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά, μουσικό ρεμπέτικο γλέντι το βράδυ αλλά και κουζίνες αλληλεγγύης από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου