Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Α. Kουτσουμπού


Όταν η αστυνομική βία βαφτίζεται «τροχαίο ατύχημα»
«Καλούμε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014», αναφέρει η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων.
Το δρόμο προς τη δικαστική αίθουσα παίρνει η υπόθεση και με ορατό τον κίνδυνο της παραγραφής. Στο θέμα ήδη έχουν κάνει αναφορές, τόσο το enet, όσο και η έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας.
Μεταξύ των συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, που συνεχώς τάσσονται υπέρ του αιτήματος να αποδωθεί δικαιοσύνη, βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ που με ανακοίνωσή της τονίζει: "Να δικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Kουτσουμπού.Σ
χεδόν 5 χρόνια μετά και λίγο πριν την παραγραφή, καλείται να εκδικαστεί, ως τροχαίο ατύχημα, στο Πλημμελειοδικείο Αθήνας, η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Kουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA στις 6 του Δεκέμβρη του 2009, στη διάρκεια της διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, στην πρώτη επέτειο για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή Γρηγορόπουλου.
Η Αγγελική Kουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, από το κτύπημα της μοτοσικλέτας και το ρόπαλο του συνοδηγού αστυνομικού παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κώμα, όπου διαγνώστηκε «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση -υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου, ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών» Η υπόθεση αυτή, συγκαλύφθηκε και χαρακτηρίστηκε «τροχαίο ατύχημα»!
Όταν ένα από «τα κορίτσια της βροχής» του αντιδικτατορικού κινήματος, υφίσταται την ωμή και βάρβαρη βία από κρατικά όργανα καταστολής, κανένας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Η υποβάθμισή αυτής της υπόθεσης σε «τροχαίο ατύχημα» και η ενδεχόμενη παραγραφή της, ενισχύει και ενθαρρύνει παρακρατικούς βραχίονες να επιτίθενται ανενόχλητοι εναντίον αγωνιστών, νεολαίας, συνδικαλιστών εργαζομένων με κάθε ευκαιρία. Απαιτούμε: Να δικαστεί ο αστυνομικός και όλοι οι φυσικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Kουτσουμπού".
Χτύπησαν και το γιατρό!!
Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία: "Να εκδικαστεί η μήνυση που έχει υποβάλει ο γιατρός Δημήτρης Γεωργίου, που ενώ έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στην τραυματισμένη Αγγελική Kουτσουμπού φωνάζοντας «είμαι γιατρός, έχω πολυτραυματία, ειδοποιήστε το A΄ Βοηθειών» δέχθηκε χτυπήματα που του άφησαν μισοπαράλυτο το δεξί του χέρι.
Να αθωωθούν οι συλληφθέντες εκείνης της διαδήλωσης, και πρώτα από όλους ο Θ. Zαμπέτης που διώκεται γιατί είναι ο άνθρωπος που κράτησε τη μοτοσικλέτα του αστυνομικού και έχουμε τώρα χάρη σε αυτόν επώνυμους τους δράστες. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της Αγγελικής Κουτσουμπού με παρουσία εκπροσώπου της Εκτελεστικής Επιτροπής στη δίκη Καλούμε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014".

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου