Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Action camera με τεχνητή νοημοσύνη



Μια νέα κατηγορία βιντεοκάμερων, οι action cameras με τεχνητή νοημοσύνη, σαρώνουν την αγορά

Μια κατηγορία βιντεοκαμερών, οι οποίες έχουν γίνει γνωστές ως action cameras, όπως για παράδειγμα η Go Pro, έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών τα τελευταία χρόνια.
Συνήθως, ο χρήστης μιας action camera, αφήνει την κάμερα να καταγράφει όλη τη διάρκεια της δράσης του, καθώς είναι απασχολημένος με αυτό που κάνει που αρκετές φορές χρειάζεται όλη του την προσοχή.
Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας, ο κάτοχος θα πρέπει να επεξεργαστεί αρκετές ώρες βίντεο και να διαλέξει τις καλύτερες σκηνές. Όσοι έχουν ασχοληθεί γνωρίζουν ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι χρονοβόρα και ίσως βαρετή.
Η εταιρεία Graava θέλει να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, κατασκευάζοντας μια κάμερα που είναι εφοδιασμένη με τεχνητή νοημοσύνη για να αναλαμβάνει το editing του βίντεο. Στη φάση της χρηματοδότησης, η προπαραγγελία της κάμερας κοστίζει 250 δολάρια και με αυτά τα χρήματα ο αγοραστής απολαμβάνει καταγραφή βίντεο στα 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή 720p με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Επιπλέον, η συσκευή είναι εφοδιασμένη με αρκετούς αισθητήρες που καταγράφουν δεδομένα, όπως θέση, ταχύτητα, κλίση κ.λπ, τα οποία ενσωματώνει στην καταγραφή του βίντεο. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιεί στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη της Graava για να επιλέξει τις πιο δυνατές στιγμές από το σύνολο της καταγραφής. Φυσικά, όπως λένε και οι κατασκευαστές, ο αλγόριθμος δεν αναγνωρίζει συναισθήματα και επομένως το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό κυρίως σε γεγονότα με έντονη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου