Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ηράκλειο: Εργοδότης ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Εργοδότης ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στο τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια συνάντησης στην οποία εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον συγκεκριμένο εργοδότη επειδή δεν είχε καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων.

Τα αίματα άναψαν και ο εργοδότης χτύπησε την συνδικαλίστρια στο κεφάλι.
Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες εργαζόμενοι υποστήριξαν πως πιέστηκαν για να υπογράψουν ψευδώς, ότι έλαβαν το δώρο.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου κρατούνται καθώς μετά την συνδικαλίστρια και ο εργοδότης υπέβαλε με τη σειρά του μήνυση για απειλή.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου -μέλος της οποίας είναι η συνδικαλίστρια- εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ. από εργοδότη, μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο εργοδότης είχε κληθεί από το Σωματείο μας σε τριμερή συνάντηση στο σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.
Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της Ένωσης και το Σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία».
Σύμφωνα με το e-kriti ανάλογες ανακοινώσεις καταδίκης του περιστατικού, εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου