Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Tesla Roadster: Πότε θα πέσει πίσω στη γη;




Το διαστημικό αυτοκίνητο Tesla της Space X υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη
Adtech Ad
Το κατακκόκινο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Roadster με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι του, που ταξιδεύει στο διάστημα από τις 7 Φεβρουαρίου με τον πύραυλο Falcon Heavy της Space X του Έλον Μασκ, υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις Τσέχων και Καναδών επιστημόνων.
Οι προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον 'Αρη. Η πιθανότητα να πέσει στον πλανήτη μας αυξάνεται στο 10% μετά από τρία εκατομμύρια χρόνια και στο 50% μετά από μερικές δεκάδες χρόνια.
Αλλά και στη Γη να πέσει τελικά, μέχρι να φθάσει στο έδαφος το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα (αν βέβαια έως τότε υπάρχουν άνθρωποι πάνω στον πλανήτη για να νοιαστούν...).
Ο πύραυλος της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας ακολουθεί μια πολύ ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία εκτείνεται πέρα και από τον 'Αρη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο, «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, σύμφωνα με το BBC και το "Science", προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Falcon Heavy στο μακρινό μέλλον.
Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το διαστημικό Tesla, που ακολουθεί μια πορεία παρόμοια με πολλών αστεροειδών γύρω από τον Ήλιο, είναι πιθανό ότι θα πλησιάζει στη Γη κάθε περίπου 30 χρόνια. Η πρώτη στενή επαφή του με τον πλανήτη μας αναμένεται το 2091.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου