Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

102 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σαρώνουν την Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και πρώτων βοηθειών που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και απολογισμό του Reuters βάσει δηλώσεων από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός του αριθμού των θυμάτων και στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερος, δεδομένης της σύγχυσης στη χώρα.

Το Σάββατο στο Μπένι Σουέιφ, νότια του Καΐρου, αστυνομικοί σκότωσαν 17 ανθρώπους που επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικά τμήματα, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων και άλλοι οκτώ στη διάρκεια απόπειρας κρατουμένων να αποδράσουν από τη φυλακή Άμπου Ζααμπάλ, στο Κάιρο.

Περί τους 68 θανάτους αναφέρθηκαν σε Κάιρο, Σουέζ και Αλεξάνδρεια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Παρασκευής. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει ότι έξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, είχαν σκοτωθεί σε συγκρούσεις σττ διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων.

Το Σάββατο, ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι περίπου 2.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια σε όλη τη χώρα. Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται, ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι σαφές πόσα από τα θύματα είναι πολίτες και πόσα αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου