Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑ


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα στη Ναβάρα και στη Χώρα των Βάσκων (Βόρεια Ισπανία), με στόχο κύκλους προσκείμενους στην ένοπλη βασκική οργάνωση ΕΤΑ, όπως ανακοίνωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Η επιχείρηση έγινε κατόπιν εντολής του δικαστή, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο οποίος ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας.

Έξι πρόσωπα συνελήφθησαν στις πόλεις Παμπλόνα, Βιγιάβα, Ετσάρι, Αρανάτς, Μπουρλάντα και Μπαραναΐν ως ύποπτα για τη συμμετοχή τους στη ριζοσπαστική οργάνωση EKIN, η οποία θεωρείται ο ένοπλος κλάδος της ETA. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο Ικέρ Μορέν Ιμπάνιεθ, γιος του Τσελούι Μορένο, πρώην ηγέτη του κόμματος Μπατασούνα, το οποίο απαγορεύθηκε, επειδή θεωρήθηκε πολιτική βιτρίνα της ΕΤΑ.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για την ανασύσταση του κινήματος EKIN, το οποίο θεωρείται από την ισπανική Δικαιοσύνη τμήμα της ΕΤΑ και διαλύθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη τέσσερα πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν στη Χώρα των Βάσκων και τη Ναβάρα, είναι επίσης ύποπτα ότι προσέφεραν υποστήριξη στην ΕΤΑ στους τομείς της πληροφορικής και της προπαγάνδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου