Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Μονάδες τεθωρακισμένων του αιγυπτιακού στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στο Κάιρο και το Σουέζ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα ξένα κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες.

Πυροβολισμοί ακούγονται στους δρόμους γύρω από το κτήριο της Βουλής στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, ενώ νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι στρατιώτες απέτρεψαν με τη χρήση όπλων δεκάδες πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να ανέβουν πάνω σε τανκς στο Σουέζ.

«Να έρθει ο στρατός να μας σώσει από τους αστυνομικούς!» φώναζαν από το μεσημέρι πολλοί διαδηλωτές, επικαλούμενοι το ανάλογο φαινόμενο της Τυνησίας. Οταν εμφανίστηκαν τα τανκς πολλοί θελησαν να τα αντιμετωπίσουν σαν «λυτρωτές». Η κατάσταση παραμένει ρευστή και καθώς έχει πέσει το σκοτάδι διακρίνονται φωτιές σε αρκετά σημεία του Καίρου, ενώ "σκοτάδι" επικρατεί και στην πληροφόρηση αφού το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ έχει διακόψει τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο, ώστε να δυσκολευει η επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών.
Η δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι αργότερα απόψε ο πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα στον αιγυπτιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου