Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

"ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ"

Με σύνθημα "ΟΧΙ σε κάθε μπαλκόνι", το νέο κίνημα πολιτών στο Facebook καλεί τους πολίτες να κρεμάσουν πανό λέγοντας το δικό τους όχι στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.


Εκτός από τις μαύρες σημαίες και τα μαύρα περιβραχιόνια που φαίνεται πως θα πρωταγωνιστήσουν στις παρελάσεις για τον φετινό εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ του 40', την εμφάνισή του έχει κάνει ένα νέο κίνημα.

Με σύνθημα "ΟΧΙ σε κάθε μπαλκόνι", το κίνημα μέσω του Facebook, καλεί τους πολίτες να κρεμάσουν ένα πανό ή ένα σεντόνι που να επαναλαμβάνει το "ΟΧΙ" του 1940, εν προκειμένω ενάντια στη κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές δε θα στρέψουν, όπως είθισται, το κεφάλι τους προς τους επισήμους παρά θα γυρίσουν τη πλάτη τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

"Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την επέτειο της νίκης στον αντιφασιστικό αγώνα και θυμίζουν ότι, όπως τότε ειπώθηκε ένα τεράστιο ''όχι'' από τους λαούς της Ευρώπης στο φασισμό και με το πρόγραμμα Μπέβεριτζ θεμελιώθηκε μέσα στον πόλεμο η προοπτική του κοινωνικού κράτους, έτσι και τώρα λέμε ένα δεύτερο μεγάλο ''όχι'' στη διάλυση του κοινωνικού κράτους", δήλωσε τη Τετάρτη ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ κ. Τριαντάφυλλος Τρανός.

Ωστόσο, υπάρχουν και ακραία παραδείγματα όπως η Σύρος όπου έπειτα από απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Από news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου