Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ


Το δικό τους μήνυμα έδωσαν οι πολίτες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Αυγά, πορτοκάλια, μαύρα περιβραχιόνια, αποδοκιμασίες κατά πολιτικών, με αποκορύφωμα τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο φετινός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ήταν αλλιώτικος από κάθε άλλη φορά, στη σκιά του «κουρέματος», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώθηκε λόγω της πολιορκίας της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από εξαγριωμένους πολίτες αλλά και της προσπάθειας Ηρακλειδέων, μελών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να καταλάβουν την εξέδρα.
Φανερά ενοχλημένος αποχώρησε από την εξέδρα των επιστήμων της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς δέχθηκε έντονες διαμαρτυρίες πολιτών.

Η αστυνομία απομακρύνθηκε και οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν κατάληψη στην εξέδρα, όπου έχουν αναρτήσει ένα πανό που αναγράφει «η οργή μας θα σας πνίξει».
Xαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Μπεγλίτη, με τους στρατιωτικούς. «Εδώ εξευτελιζόμαστε και σεις δεν κάνετε τίποτα. Αν σε 10 λεπτά δεν ανοίξει ο δρόμος, θα πάρω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα φύγουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

Aποδοκιμασίες στην Αθήνα

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε και η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά, όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φορούσε μαύρα περιβραχιόνια.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το '73» και «Προδότες, Προδότες, Προδότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου